Orpheus ’68

Orpheus ’68

An original treatment for an opera

Operaen foregår i Tjekkoslovakiet i 1968, under ”Foråret i Prag”. Et operakompagni er i gang med opsætningen af en barokopera, baseret på myten om Orfeus.
Instruktøren, en franskmand, havde syv år tidligere en affære med operakompagniets ledende sopran. Mens de russiske kampvogne rykker nærmere, vil han redde hende fra den undertrykkelse, der kan gøre hendes liv til helvede på jord.
Forestillingen udvikler sig, og det gør den politiske situation i landet også. De involverede må træffe væsentlige beslutninger om venskab, kunst, politik og kærlighed.

Den amerikanske komponist Paul Schwartz har skrevet musikken til ”Orpheus ’68”. Hans kompositioner til denne opera er til tider lidenskabelige og lyriske, mens de andre steder er voldsomme og kantede. Musikken bevarer en fornemmelse for det teaterunivers, som operaen foregår i, samtidigt med at Paul Schwartz har en evne til at skrive til sangere og orkester, så musikken er både moderne, forførende og gribende.
Den engelske forfatter Simon Crow har skrevet librettoen. Teksten er både stram og dramatisk, og med en følsom og psykologisk indsigt.

Se billeder fra forestillingen her