HMS Pinafore

HMS Pinafore

-det hele sejler. Usædvanlig frit efter Gilbert & Sullivan

Operaen i Midten har shanghajet det lille operaselskab Figaros, og sammen producerer de Gilbert and Sullivans uforglemmelige operette ”H.M.S. Pinafore” .

Den oprindelige forestilling har 10 solister, et stort kor og orkester, men i denne udgave, med undertitlen ”det hele sejler” , synges og spilles alle roller af operasangerne Hans Dueholm og Jakob Næslund Madsen. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist Allan Dahl Hansen som eneste orkestermusiker.

Med kun 3 medvirkende på scenen, bag scenen og i orkestergraven til at synge og spille de store solopartier, agere søfolk, danse og skifte kulisser, udfordres de 3 herrer til at finde på nye og anderledes ideer. De kalder selv deres behandling af klassikerne for ”respektfuld respektløshed”.

Og de skifter kostumer, roller og tonearter, hurtigere end publikum når at blinke.
Fra admiralen Sir Joseph Porter til bøs Dick Dødøje over til forelskede Ralph Rackstraw, den ligeså forelskede Josephine, et kor af solide søfolk og ikke mindst den ældre heltinde Lille Forglemmigej. Det kommer der en helt særlig form for forestilling ud af. Komisk opera, opera-satire eller musikalsk stand-up af høj klasse, har nogle anmeldere begejstret kaldt det.