Billederne Synger

Billederne Synger

“Billederne synger – en opera for børn på museum” er kunstarternes “crossover”, hvor maleriets storladenhed og sangens følelsesmæthed går hånd i hånd i denne nykomponerede opera om billedkunst og kærlighed.
Kunstmuseet rummer de mange stærke visuelle fortællinger og matcher operaens kraftfulde udtryk. Et møde mellem kunsten for øjet og kunsten for øret. Ved at skabe et sanse- og oplevelsesrum i museet, indføres børnene på samme tid, på en kunstnerisk og pædagogisk måde, i billedernes og operaens verden.

Historien tager sit afsæt i tre malerier, nemlig Christian IV malet af Abraham Wuchters i 1636, Zulma, et papirklip skabt af Henri Matisse i 1950, samt J.F. Willumsens selvportræt fra 1933. Det er tre meget forskellige billeder fra hver sin epoke, og det er epoker, der også kommer til udtryk i operaens nykomponerede musik.

Billederne bliver levende i forestillingen, og figurerne træder ud af rammerne. De synger og interagerer med de “rigtige” personer i en spændende og begivenhedsrig handling. Til sidst, efter en sand tour de force, smelter det hele sammen i et fjerde og vildt maleri.

Se billeder fra forestillingen her