Talentlinjen

 

Talentlinjen

Talentlinjen under Musikdramatisk Teaterskole begyndte i august 2016 et 1½-årigt undervisnings- og forestillingsforløb for børn og unge i alderen 11-19 år, der ønsker at få de bedste værktøjer til at udvikle sig scenisk i en klassisk musikdramatisk sammenhæng.

Det er første gang at Danmark har haft en talentskole baseret på klassisk musikdramatik. Skolen fokuserer på at lære eleverne en masse om at stå på en scene. Ud over undervisning i både solosang og flerstemmig sang lærer eleverne betydningen af at kende den figur de fremstiller på scenen. De får stor indsigt i kropssprog og de signaler der sendes ud. Det er givtige værktøjer der kan bruges mange andre steder end på scenen.

I 2014 opførte Operaen i Midten Peter Maxwell Davies musikdramatiske version af eventyret om Askepot. Operaen var skrevet til netop at blive opført af børn og unge, så det var også hvad teatret gjorde. Unge talenter udgjorde solistgruppen, ligesom både koret, balletten og orkestret var befolket af unge med talent for netop sang, dans eller musik.
Forestillingen blev en stor succes og den affødte ideen om et længere forløb, hvor unge musikdramatiske talenter kunne blive klædt på til de udfordringer der er på den musikdramatiske scene.

Dit store resultat af arbejdet blev forestillingen Snehvide, der blev opført i Herning og Holstebro i slutningen af 2017.

Se en video fra Klassisk Vinterferie her