Opera? For børn? Stop nu! Med mindre dine unger er blandt de 7000 skoleelever, som har overværet Er Gud Hjemme? i 48 kirker rundt om i hele landet de seneste to år.

Bare inden for det seneste halve år har næsten 5000 lært historien om kirketjeneren Lucy at kende, blandt andet som en del af landets første operafestival for børn og unge.
”Vi er meget stolte af forestillingen og den succes den har været. Så hvis dit barn er en af de mange, så spørg til oplevelsen. Efter de umiddelbare reaktioner vi har modtaget, har det været en fed oplevelse med inkluderende materiale, der fulgte med,” siger operachef Flemming Vistisen.

Er Gud Hjemme? Trak fulde kirker rigtigt mange steder og gav store klapsalver, smil og eftertænksomhed.
For eksempel har sognepræst Asger Pedersen udtalt:
”Det er en eftertænksom, dybsindig, humoristisk børneopera på et højt professionelt niveau! Der skal noget til at holde en kirke fuld af skolebørn i ånde, men det gjorde operaen fra først til sidst.”
En skolelærer i Aalborg udbrød: ”Tænk at man kan få sådan en oplevelse når man er på arbejde.”
En elev sagde: ”Det lød supernice ovre i kirken.”

Det er naturligvis tilbagemeldinger der glæder operachefen:
”Opera er en fantastisk holistisk oplevelse, hvor mange sanser bliver stimuleret, og med den rette historie er oplevelsen ikke bare sanselig og æstetisk, men også lærerig og dannende.”

For Flemming Vistisen er det vigtigt at slå fast at Operaen i Midten står for forestillinger på dansk og med operasangere man kan forstå.
”Det burde være en selvfølge, men er det desværre ikke. Og det afholder vildt mange fra at opsøge denne kunstart. Vi tror på at de 7000 unge mennesker, som har overværet Er Gud Hjemme? nok skal komme igen. Så må jeg bare håbe, at vore operakolleger har samme fokus. Ellers frygter jeg at kunstarten stivner i gamle mønstre og fortsætter med at tabe markedsandele til den folkelige og populære musical.”

Operaen i Midten tager fat i de unge med næste forestilling. Blichers Hosekræmmeren er skrevet til opera af Svend S. Schultz, og med Lars Oluf Larsen som instruktør bliver forestillingen relevant for både unge og voksne.