Barnets sang vil flyve
over Holstebro Festuge 2021

Oplev den fortryllende, rørende byrums-fortælling ‘Song of the Child’, der spiller søndag den 06. juni kl. 12.30 eller 20.00 i Holstebro Festuge i 2021. 

‘Song of the Child’ tager udgangspunkt i østrigske Peter Handkes filosofiske digt ‘Lied vom Kindsein’ (Sang fra barndommen). Digtet handler om barnets undren over, hvem det er og hvorfor, bliver til en tilblivelseshistorie, som vækker en tradition til live: Vi har alle en melodi, som er helt unik, en identitet med uendelige variationsmuligheder, skabt i møder med andre og i nye rum.

Forestillingen er opdelt i tre dele der på én gang er en hyldest til både det traditionelle og det moderne. I forestillingen følger vi barnet, hvis melodi udfordres i møder og sammenhænge; lige fra at være overdøvet af indtryk, til ensomt kun at finde et tomt by-ekko som svar. Identitetsrejsen starter i et traditionelt udendørs rum, med klassiske musikgenrer, og bevæger sig under forestillingen til de mere rå urbane moderne genrer, stilarter og byrum. Den traditionelle opera møder det moderne samfunds puls, og spørger, hvem vi er i dag, og hvad er vores unikke melodi og lyd?

Helt i tråd hermed bliver selve forestillingen en selvudviklende, kollektiv proces, hvor alle medvirkende gennem workshops deltager aktivt i skabelsen af komponenterne til en fortælling. Instruktøren Mia Theil Have har stor erfaring med disse devising-forløb. Den tidligere skuespiller ved Odin Teatret vil sammen med den meget anerkendte makedonsk-fødte komponist Nikola Kodjabashia, skrue et screenplay sammen fra parrets nye domicil i Hvidemose ved Vinderup.

“Projektet har kæmpestor flyvehøjde og anvender operagenren på en ny og anderledes inddragende måde. Involveringen af byens kendte lokaliteter i en fortælling, der aktiverer tilskuerne og fører dem rundt på steder i byen, er ualmindelig spændende,” siger Peter Kjeldberg, chef for Lydens By, Struer, der var heldig at opleve en smagsprøve på forestillingen i august 2019. 

Vi glæder os til at præsentere ‘Song of the Child’ for jer den 6. juni 2021 på Holstebro Festuge.

Skuespillerne viser en smagsprøve på ‘Song of the Child’ under KulturMødet i august 2019 på Mors. Foto Bent Tilsted.