Song of the Child

 

Barnets sang i Holstebros Festuge 2021

Anderledes opera for alle aldre præsenteres i det fri i kulturens by til juni 2021.

Operaen i Midten har præsteret kunsten at få børn og unge til at mene, at opera er helt okay. Nu går kompagniet, der er egnsteater for fire midt-vestjyske kommuner, sammen med Holstebros Festuge 2021, om ”Song of the Child”, en grænseoverskridende musikalsk totaloplevelse i det offentlige rum.

Et sted i Holstebro, i et råt, autentisk udemiljø, får operaen ”Song of the Child” premiere for omkring 150 publikummer, der får gratis adgang mod forudgående bestilling. Senere i august måned er der planer om at flytte forestillingen til Herning for at være en del af Herning Opera Festival.

”Song of the Child” tager udgangspunkt i østrigske Peter Handkes filosofiske digt ”Lied vom Kindsein” (Sang fra barndommen). Barnets undren over, hvem det er og hvorfor, bliver til en tilblivelseshistorie, som vækker en tradition til live: Vi har alle en melodi, som er helt unik, en identitet med uendelige variationsmuligheder, skabt i møder med andre og i nye rum.

Helt i tråd hermed bliver selve forestillingen en selvudviklende, kollektiv proces, hvor alle medvirkende gennem workshops deltager aktivt i skabelsen af komponenterne til en fortælling. Instruktøren Mia Theil Have har stor erfaring med disse devising-forløb. Den tidligere skuespiller ved Odin Teatret vil sammen med den meget anerkendte makedonsk fødte komponist Nikola Kodjabashia, skrue et screenplay sammen.

Operaen i Midtens kunstneriske leder, Flemming Vistisen sætter hele ensemblet sammen med internationale kunstnere blandt andre den unge, klokkeklare britiske sopran Lucy Knight. Helt i tråd med kompagniets høje ambitioner om at bryde med konventioner og traditioner uden at slække på kvaliteten.

”Song of The Child” bliver en del af Festugen 2021 I tæt samarbejde med Odin Teatret.

Tanken om at inddrage Holstebros byrum i en bevægelig og ”lydfølsom” forestilling passer godt ind i festivalens profil.