Der er drama og fest på slottet og i øvelokalerne

De unge solister i Operaen i Midtens opsætning af eventyret om Snehvide mærker nu virkelig at opera er en kunstart der samler mange udtryk.

Instruktør Pernille Elimar har for alvor taget fat på indstuderingen, og arbejder hårdt på at få de medvirkende til at sætte toner, trin og udtryk sammen. Ikke alene skal sangen lyde smuk, men de mange følelser skal også ud over scenekanten. Snehvide skal være nysgerrig når hun finder sted i skoven, hvor syv forældreløse børn bor, og hun skal vise frygt i den mørke skov og kærlighed til prinsen. Samtidigt skal hun få sine bevægelser til at passe til musikken.

Vi skal ikke røbe for meget af eventyrets slutning, ud over at det ser ud til at ende godt – og med en festlig dans.

Dansen har solisterne arbejdet med, under ledelse af koreograf Patricia Seron Pawlik, der til daglig er prøveleder på Dansk Danseteater. De mange smukke trin blev trådt i weekenden og det skete med assistance af Theresa Jarvis, der er leder på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro. Hun skal nemlig skabe dansen til de herlige dyr fra balletskolen, som kommer til at blande sig i finalens udtryk.

Solisterne har gået på Musikdramatisk Teaterskoles Talentlinje i et år, og her har Patricia også øvet koreografi med dem. Derfor var de hurtige til at fange instruktionen og fik skabt et flot udtryk med både sving, buk og kædedans blandet ind. Der er slet ingen tvivl om at operaen ender festligt.

Operaen får verdenspremiere i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 25. november, hvor den også opføres dagen efter. En uge senere fylder eventyret scenen i Musikteatret Holstebro som en forrygende start på julemåneden.

Billetsalget er i gang, så det er nu, hvis du vil sikre dig pladser til hele familien.

Køb i Herning her. Køb i Holstebro her.

finaledans P&T