Hvis du ikke allerede har fået vores nyhedsbrev ind i mailboksen, er det enten fordi du simpelthen ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, eller ikke har valgt at krydse af i bekræftelsen du har modtaget, hvis du tidligere stod på listen. Herunder kan du læse, hvad du er gået glip af. Hvis du vil have nyhederne serveret i din ind-bakke kan du melde dig til via kontaktfanen.

Ouverture
Kærlighed Unlimited, vores opera frit efter Blichers novelle Hosekræmmeren, er en succes. Der har været stående ovationer flere gange og begejstrede tilbagemeldinger fra mange aldersgrupper. Du kan stadig nå at se forestillingen. Læs mere, også om næste forårs forestilling i dette nyhedsbrev.

 

På plakaten
”Fin opsætning, gribende historie, super gode sangere og dejlig musik”. Det er bare nogle af de positive kommentarer der kommer fra publikum, når de har set Kærlighed Unlimited – en dansk opera efter Blichers Hosekræmmeren.
VI har også haft publikummer der aldrig har set opera før, og her har begejstringen også været stor. De har for eksempel glædet sig over dramaet og den store oplevelse.
Du kan også nå at få den store oplevelse af Blichers drama sat i musik.
I morgen gælder det Folkets Hus i Struer, hvor operaen spilles kl. 19.30.
Fredag spiller vi for skoleelever og seniorer på Knudsens.
Lørdag kl. 15.00 er sidste chance for at se forestillingen på Knudsens i Holstebro.
Køb dine billetter via vores hjemmeside.

På vej
Når denne uge er ovre, bliver Kærlighed Unlimited kørt på lager. Men på samme lager står også kulisserne til Operaen i Midtens store succesopsætning af La Bohème. Det varer ikke længe, før de kulisser skal frem igen, for i februar og marts næste år bliver den klassiske opera med musik af Puccini sat op i et samarbejde med egnsteater Undergrunden og Den Fynske Opera.
Hos os kan du opleve forestillingen i RemisenBrande, på Knudsens i Holstebro, i Folkets Hus i Struer og på Team Teatret i Herning. Det bliver så godt.

Ekko
Et ekko er som udgangspunkt lyd, men vi vælger denne gang at skrive om, hvordan en 200 år gammel historie også rammer ind i nutiden og i problemer der findes i flere kulturer. Kernehandlingen i Hosekræmmeren er arrangeret ægteskab. Mens det ikke længere er dansk kotume at forældre bestemmer, hvem børnene skal giftes med, sker det stadig, for eksempel i et land som Syrien. Det sætter vi fokus på ved den sidste opførelse på lørdag.
Efter sidste tone i operaen kommer Tiahes Tiaharaja på scenen og danser en tamilsk dans om kærlighed. Det fører publikum mod fremmede himmelstrøg, og herefter fortæller Ghassan Rahmi, der sidder i integrationsrådet i Holstebro Kommune om arrangerede ægteskaber i hans hjemland Syrien.
Allerede inden forestillingen kan du blive klogere på instruktør Lars Oluf Larsens tanker bag forestillingen og på, hvad Ghassan Rahmi vil fortælle, når de begge på torsdag aften er gæster hos Margit Vendelbjerg i Tæt På på TV Midt-Vest.

Udsyn
To af Operaen i Midtens hjemkommuner, Holstebro og Struer kommuner er med på en ansøgning til kulturministeren om at blive talentkommune. Den ansøgning er vi med til at skrive under. Operaen i Midten har i flere omgange arbejdet med talentudvikling. Både med at give unge operasangere flere værktøjer til deres fremtidige virke, men også med at tage fat i ganske unge sang- og scenetalenter og give dem en uddannelse, der klæder dem på til at stå på en scene. Det gælder både en decideret musikdramatisk scene, men også de mange andre scener som ikke mindst uddannelsestiden byder på.
Det er helt naturligt for teatret at bakke op og være medunderskriver på ansøgningen, og vi glæder os til, også fremover, at bidrage til at give unge mennesker en vej ind på scenen eller til andre kreative erhverv.