Overskud i operaen

Det er dyrt at producere opera, men Operaen i Midten præsenterer alligevel et flot regnskab.

187.041 kr. Så meget er der i overskud på det regnskab som Operaen i Midtens bestyrelse både godkendte og roste på sit møde i går.

Det er tidligere blevet påpeget, også i den seneste evaluering fra Kunstrådet, at Operaen i Midten har en meget stram økonomi at agere i. Ikke desto mindre er det lykkedes for egnsteatret at producere både ”Er Gud Hjemme?” og ”Mellem To Verdener” fra bunden i samme år, og begge blev oven i købet store succeser, både kunstnerisk og hos publikum.

”Det er vigtigt for os at kunne præsentere originale egenproducerede forestillinger. Forestillinger som vi også kan opføre andre steder end i vore hjemkommuner, og som er så interessante at vi får henvendelser fra internationale kontakter der har lyst til at sætte værkerne op”, siger operachef Flemming Vistisen.

De to forestillinger, der begge var for børn og familier, blev set af 4480 publikummer. Operaen i Midten tilbød pladser til skoleklasser i alle fire hjemkommuner, og flere steder var interessen så stor at der ligefrem var venteliste.

Bestyrelsesformand Pernille Bloch siger:
”Hvor er det fantastisk at vi kan skabe højkvalitets opera, som bliver taget så godt i mod hos publikum, og samtidigt have så godt styr på økonomien, at vi har penge i overskud til at realisere nye spændende produktioner i år.”

I år er Operaen i Midten blandt andet med til præsentere festivalen GrowOP!, der er udvalgt som et af de strategiske projekter under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Her er der fokus på musikdramatiske forestillinger for og med børn og unge, og festivalen kulminerer med Operaen i Midtens premiere på ”Snehvide” i slutningen af november.