Operaen i Midten skabte succes på KulturMødet med pop up sange og bevægelse flere steder i byrummet med seks internationale sangere og musikere med efterfølgende debat. Numrene var fra skabelsesprocessen af forestillingen “Song of The Child” som har premiere i 2020. 

Mødet mellem den kongelige og den jyske operachef blev et tilløbsstykke. Det Kgl. Teaters direktør Kasper Holten mener, at opera handler om alt.

– ”Operaens største fjende er folks fordomme om opera: I sit udspring handler opera om alt det, vi har til fælles, uanset hvem vi er – men i branchen skaber vi nogle gange selv barrierer for at flere mennesker kan opdage, hvad de måske går glip af i dag. Det glæder jeg mig til at debattere bl.a. med Flemming Vistisen, der ansatte mig som helt ung instruktør på en af mine allerførste opgaver. For vi kan kun komme fordomme om opera til livs, hvis vi alle arbejder sammen – fra Det Kgl. Teater til de lokale kræfter som Operaen i Midten,” udtalte Kasper Holten i forbindelse med debatten.

I æblehaven, gennem Gasværksvej og på gaden foran Scenekunstens Hus viste Operaen i Midten brudstykker fra processen med “Song of The Child” med seks internationale sangere og musikere, som førte publikum i haven til en times debat om opera. Gæsterne fik som afslutning på debatten en opera samba sunget og danset af ensemblet.