I weekenden åbner GrowOP! Festival – også for dig.

Festivalen er den første af sin slags og byder frem til 26. november på både nationale og internationale forestillinger skræddersyet til børn fra 0-12 år. GrowOP! Festival strækker sig over flere spillesteder og byer med forestillinger i Holstebro, Ikast, Herning, Struer og Aarhus, og på Samsø. Udover operaforestillinger byder festivalen også på morgensang, workshops og seminarer.

”Vi har i en årrække fokuseret meget på opera for børn, og når vi ser ud over operalandskabet kan vi heldigvis se, at der også er andre der har sandet, at vi skal vise den næste generation på vej. Vi vil vise dem at opera kan være så meget forskelligt. Den klassiske musikdramatik har også noget at give til et ungt publikum”, siger operachef Flemming Vistisen.

Han suppleres af Birgitte Holt Nielsen, der er projektleder på festivalen og børneoperaproducent på Den Jyske Opera:

”Børn har ret til et varieret og rigt udbud af kunstoplevelser, og opera kan så meget – også for børn. Udbuddet er dog ofte for lille til at de ret ofte møder operaens magiske verden. Der findes ikke nogen andre større operafestivaler specifikt skabt til børn og unge på europæisk eller verdensplan, men det ønsker vi at ændre på med GrowOP! Festival”.

Se den officielle trailer for festivalen

Operaen i Midten er leadpartner på festivalen, i et tæt samarbejde med Den Jyske Opera, Figura Ensemble og Børnekulturhuset i Aarhus. Festivalen indgår som et strategisk projekt i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, hvor der er stor begejstring for projektet.

”GrowOP! Festival er et af de projekter, der har været med os fra begyndelsen og er på den måde en del af fundamentet i Kulturhovedstaden. Vi håber, at festivalen vil være med til at åbne operaverdenen op for de yngre publikummer og give dem blod på tanden til at opsøge nye kunstformer,” udtaler administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews.

Både for små og store
Hvad end man er nybagte forældre, har børn der nærmer sig teenagealderen eller er midt imellem, har festivalen en forestilling, der specifikt er målrettet aldersgruppen. Derfor er der også både plads til sjov og leg for de mindste mens de lidt ældre børn kan opleve mere udfordrende emner, hvor familierelationer ikke kun er nemme og idylliske.  

Se det komplette festivalprogram her
Gratis åbningsforestilling med unge sangtalenter
Festivalen skydes i gang med ’New Beginnings’ – en forestilling med unge sangtalenter skabt i tæt samarbejde mellem Den Jyske Operas TalentU og Opera Norths Youth Choir fra Leeds. ’New Beginnings’ handler om alt det nye, der opstår i fremtiden af og sammen med fortid og nutid. Forestillingen og den officielle åbning af festivalen og efter de første opførelser i Aarhus rykker holdet til Herning for at vise forestillingen på Herning Bibliotek på søndag den 12. november. Herefter udfolder festivalen sig. I alt byder GrowOP! på mere 40 opførelser i løbet af de 15 dage festivalen varer.
Det hele rundes af med verdenspremieren på Snehvide i MCH Herning Kongrescenter. Her opføres forestillingen den 25. og 26. november. Denne forestilling slår et par ekstra slag med halen den 2. og 3. december i Musikteatret Holstebro.