Mads Bille – nyt medlem af operaens bestyrelse

Mads Bille træder ind i bestyrelsens bestyrelse i stedet for Rene Foshammer, begge fra Herning. Som leder af Den Jyske Sangskole og partner i flere opsætninger med Operaen i Midten er Mads Bille et stærkt aktivt som repræsentant for det faglige i bestyrelsen. 

Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Mads har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Sideløbende med arbejdet som dirigent for drengekoret, er Mads kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole, som han stiftede i samarbejde med sin hustru Dorte Bille i 1999. I dag varetager Den Jyske Sangskole et stort netværkssamarbejde, og udbyder blandt andet kurser og masterclasses for musiklærere og korledere, foruden det daglige arbejde med de ca. 200 børn og unge som er elever på Sangskolen. Sangskolen udbyder også, i samarbejde med Holstebro Musikskole, den konservatorieforberedende MGK-uddannelse for unge sangtalenter.

De senere år har Mads Bille beskæftiget sig indgående med sangens rolle i samfundet og korets rolle i gudstjenesten. Begge er hovedtemaer i Mads’ interesse for at udvikle både den folkelige og den elitære sangkultur i Danmark. I 2014 stod Mads Bille, sammen med kollegaen Christian Alstrup, bag lanceringen af det nationale initiativ Sangens Hus i Herning, som med støtte fra det danske kulturministerium udgør et nyt samarbejdsforum for sang i Danmark. Sangens Hus åbnede officielt d. 17. marts 2014 med Mads som kunstnerisk leder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg vil gerne modtage…

Vi bruger MailChimp som marketingplatform. Ved at klikke tilmeld herunder, giver du samtykke til, at de informationer du har givet os i forbindelse med din tilmelding, må blive behandlet af MailChimp, i henhold til deres privatlivspolitik og betingelser. Dine data vil naturligvis blive behandlet med høj respekt.

Skulle du skifte mening, kan du til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrevsliste ved at afmelde dig i linket i sidefoden af hvilken som helst e-mail du har modtaget fra os.