Hvis du ikke allerede har fået vores nyhedsbrev ind i mailboksen, er det enten fordi du simpelthen ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, eller ikke har valgt at krydse af i bekræftelsen du har modtaget, hvis du tidligere stod på listen. Herunder kan du læse, hvad du er gået glip af. Hvis du vil være blandt de første modtagere (igen) kan du melde dig til via kontaktfanen.

Ouverture
Sommeren er over os og det er skønt. Operaen i Midten holder sommerferie fra udgangen af juni, men inden da er en række ting der skal på plads. Du kan læse om noget af det herunder. Du kan også glæde dig til efteråret, hvor operaen Hosekræmmeren får liv. Forestillingen, der om nogen er relevant i vores egn af landet, hvor Blicher jo gik, bliver blandt andet vist til særforestillinger for gymnasieelever, men naturligvis også ved en række åbne opførelser. Det kan du læse om på hjemmesiden, men der skal også nok komme mere i næste nyhedsbrev efter ferien.

Paulo i workshop

På plakaten
Den portugisiske kunstner og forsker Paulo Rodriques møder i morgen, torsdag, op på VIA University College i Holstebro, hvor en blandet flok på 20 studerende og professionelle der arbejder med mindre børn deltager i en workshop. Paulo vil vise eksempler på sit arbejde, men deltagerne kommer også selv på gulvet i en række øvelser. Workshoppen er et af flere slag med halen efter GrowOP! Danmarks første operafestival for og med børn og unge, som Operaen i Midten var med i sidste år. Workshop-arrangementerne fører viden og erfaring videre og bygger oven på. Alt sammen frem mod en ny festival næste år.

081101-OMTC-0575_1008x672

På vej
Vi holder rejsegilde. Næste år er klassikeren La Bohème på plakaten i et samarbejde med Den Fynske Opera og egnsteatret Undergrunden. Operaen i Midten har før opført forestillingen med succes og scenografien fra de seneste opsætninger skal nu findes frem og støves af igen. Derfor er der rejsegilde for en sluttet skare inden ferien, så instruktøren, scenografen og den musikalske leder sammen kan sikre enighed om rammerne om den intime opsætning af Puccinis udødelige historie.

IMG_1646

Ekko
Solister fra Snehvide underholdt, da Færchfonden for nylig holdt stor fest på Nr. Vosborg. Med en række scener fra den populære familieopera, fik Operaen i Midten lejlighed til at takke for den stadige støtte, som Færchfonden yder til teatret. Uden trofaste bidragydere er det umuligt for teatret at opretholde ambitionerne om høj kvalitet.

For en måneds tid siden blev en anden GrowOP-workshop gennemført. Her var det Michael Betteridge fra England der lod en flok musikprofessionelle arbejde med minder, ord og rytmer. Sammen skabte de små stykker musik og fik inspiration til, hvordan de selv kan arbejde videre med børn og unge. Se en lille bid film fra workshoppen her.

 

Udsyn
Den canadiske psykolog Lisa Phillips har viet sin karriere til at give kunst og kunstarter plads i undervisningen af børn og unge. Hun har skrevet en bog, men har også udgivet den mere simple liste ”10 skills children learn from the arts that help them succeed in life” Her påviser hun hvordan væsentlige evner blomster gennem undervisning i kunstneriske fag. Det er ikke blot kreativitet og samarbejde der fremhæves, men også hvordan man lærer at takle udfordringer, når en klump ler skal blive til en skulptur. Kunstneriske opgaver lærer dig, hvor vigtigt det er at andre kan regne med dig, for hvis du ikke udfører det I har aftalt, bliver værket ikke, hvad det skulle være.
Mange er værdier som vi også har set gro hos elever i WASOp-projekterne og hos elever på Talentlinjen.