Er Gud Hjemme?

Operaen i Midten arbejder i øjeblikket på at præsentere forestillingen “Er Gud Hjemme?” i et nyt format.
Følg med her på siden, når projektet lanceres. 

Nedenunder kan du se billeder, program, anmeldelser og meget mere fra da vi opsatte den i 2018. 

 

Er Gud Hjemme?

En opera for børn og deres familier.
Opføres i kirker og synges på dansk.

Hvis kirken lukker, hvor går Gud så hen? Hvad er det, man kan inde i en kirke og hvor kan man finde det, hvis man ikke kan komme i en kirke? Det er spørgsmålene der har sat gang i denne forestilling.

Kirketjeneren Lucy er en falden engel. hun ønsker sig brændende at få vingerne igen, og finder ud af at en uselvisk handling er vejen frem. Den kirke hun er ansat i, er lukningstruet, og hun sætter sig for at redde den.
Tre mænd dukker op i kirken. Den ene er arkitekten Per Kash, der vil lave bygningen om til en verdensbasar. Den anden er gospelsangeren Baldo Zarr, som vil skabe et gospeltabernakel i huset. Den sidste er sushikokken Mel Chi Horr, der vil skabe en fin restaurant.
Lucy får de tre til at indse, at de kan bruge deres evner sammen og gå ud i verden og gøre godt. Med den åbenbaring får Lucy også opfyldt sit mål, og hun får sine vinger.

Forestillingen appelerer bredt, og med tekstens og musikkens underfundighed, alvor og sceniske fremstilling får både børn og voksne en god oplevelse.

Kirsten Dahl fra Teateravisen har blandt andet skrevet sådan her efter at have set forestillingen:
“Livet som en gåde. Som et sted, hvor religioner strides i stedet for at mødes om det, de har til fælles. Et sted, hvor man aldrig må rive håbet itu. Og et sted, hvor det føles forkert at snyde andre og godt og lærerigt at gøre noget godt – med det in mente at det ikke nytter noget “at du tvinger dine vinger”, som det siges. Døden i forhold til (tab af) tro og i forhold til det at håndtere døden og det at mærke og indse, at man kan bære den efterladte med sig. Og tro versus viden. Tro i sammenhæng med det, at der findes mere mellem himmel og jord, end vi kan eller skal bevise.”

Se billeder fra forestillingen her

Se programmet til forestillingen her

Læs reaktioner fra præster, lærere og publikum her

Læs materiale til forberedelse her

Læs Teateravisens anmeldelse her