Hvis du ikke allerede har fået vores nyhedsbrev ind i mailboksen, er det enten fordi du simpelthen ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, eller ikke har valgt at krydse af i bekræftelsen du har modtaget, hvis du tidligere stod på listen. Herunder kan du læse, hvad du er gået glip af. Hvis du vil have nyhederne serveret i din ind-bakke kan du melde dig til via kontaktfanen.

Ouverture
Året rinder ud og med dette nyhedsbrev vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores læsere og publikummer en glædelig jul og et godt nytår. Vi kan se tilbage på et år, hvor Er Gud Hjemme? har været opført i 26 kirker, både i Jylland og på Sjælland for næsten 5000 publikummer, og hvor vores opsætning af Kærlighed Unlimited efter Blichers Hosekræmmeren gav mange publikummer en stor oplevelse. Nu vender vi blikket mod 2019, hvor den første produktion er klassikeren La Bohème.

På plakaten
I samarbejde med Egnsteater Undergrunden og Den Fynske Opera kommer Puccinis skønne La Bohème op på scener tværs over landet. Vi glæder os til at præsentere den intime opsætning af historien om parisiske bohemer og ikke mindst kærlighed og trængsler.
Hos Operaen i Midten opføres La Bohème fire steder:
19. og 20. februar i RemisenBrande
22. og 23. februar på Knudsens i Holstebro
19. og 20. marts i Folkets Hus i Struer
22. og 23. marts på Team Teatret i Herning.

Billetsalget er i gang og du kan købe dine billetter her via vores hjemmeside.
Du kan også se en lille video og høre Helene Hvass Hansen synge en bid fra Musettes arie her.

På vej
Når det voksne publikum er blevet grebet og underholdt af forårets klassiker, er det igen tid at sikre at fremtidens publikum også lærer noget om klassisk musikdramatik. Det sker til efteråret, når vi i samarbejde med Den Jyske Opera igen præsenterer GrowOP!, Danmarks operafestival for børn og unge. Her bliver flere forestillinger præsenteret for forskellige aldersgrupper og vi præsenterer også en helt særlig sitespecifik forestilling der har arbejdstitlen Barnets Sang. Forestillingen bliver skabt til forskellige udendørs steder i flere byer. Følg med i udviklingen hen over foråret.

Ekko
Kærlighed Unlimited – en dansk opera frit efter Blichers Hosekræmmeren blev på mange måder en stor succes. Kunstnerisk fik sangere, musikere, instruktør og dirigent fortalt en dramatisk og vedkommende historie. Vi har fået mange rosende ord fra mange af de næste 1400 publikummer der har set opførelserne i både Herning, Ikast, Struer og Holstebro. ”Rørende”, ”gribende” og ”en lille perle” er noget af det, vi har hørt.
Samtidigt lykkedes det for at få et meget bredt publikum i tale. Ud over vante operagængere var der også både 9. klasser, gymnasieelever, seniorer og nydanskere på stolerækkerne. Det er vigtigt for Operaen i Midten at skabe forestillinger der rører og griber mange og vi er glade for den store lokale opbakning.

Marie beder

Udsyn
Viborgs borgmester Ulrik Wilbek konstaterer i en kronik i Jyllands-Posten for nylig at hvis man vil lære noget om kulturpolitisk nytænkning, er det klogt at kigge ud på provinsens kommuner. ”På grund af pengenes knaphed og behovet for konstant udvikling bliver man nødt til at fokusere benhårdt på, hvordan man skaber værdi i mange grene af samfundet på én gang”, skriver han.
Han nævner at kulturen bruges til styrke livskvalitet, sundhed og indlæring, for eksempel.
Det er også områder som Operaen i Midten har fokus på. For eksempel har WASOP-forløbene hjulpet skoleelever i overbygningen til at forstå naturvidenskabelige emner bedre, vore operaer for børn har et klart dannende formål, mens opførelser af Kærlighed Unlimited har givet nydanskere indsigt i at problemer med arrangerede ægteskaber er kendt, også i dansk historie. Altsammen projekter, som er udsprunget af Operaen i Midtens tilhørsforhold i fire midt- og vestjyske kommuner.. Hvad vi skal med kulturen er vel nok op til den enkelte producent, men hos os giver Wilbeks ord mening. Kommunerne er Danmarks kulturelle iværksættere.

wasop