Kom på afveje med nationalkomponisten

Operaen i Midten kommer nye steder under Off Road festivalen

Den storslåede åbning forleden i Herning af festivalen Off Road markerede på fremragende vis, hvor meget forskellig kultur der findes i det midtvestlige Jylland. Musik, litteratur, dans, teater og meget andet var med, og nu spreder festivalen sig ud og varer helt til starten af maj.

Her er Operaen i Midten også med, og egnsteatret går off road og nye veje. Det sker med Carl Nielsen Jazz Trio, der tager fat om en række af nationalkomponistens kendte sange og gør dem til jazz, men med respekt for den skønne nordiske tone. Det er altså Carl Nielsen på afveje.

Der bliver tale om en koncert, men med skuespiller, tekstforfatter og sanger Lars Oluf Larsen i front, er der ingen tvivl om, at publikum også får hjælp til at skabe billeder undervejs.

Med sig på scenen har han pianisten Niels Balle og bassisten Morten Ankarfeldt.

Operaen i Midten har valgt at tage Off Road alvorligt på flere måder, for med koncertformens enkle opsætning giver det også mulighed for at komme steder, hvor egnsteatret ellers ikke kommer med de mere teknisk krævende forestillinger.

Det betyder, at den lille turné starter i Uhre Mølle tirsdag den 2. maj, hvor begivenheden er med til at åbne sæsonen i den lokale mølle.

Dagen efter er det Restaurant Ved Fjorden i Struer, der forener en lækker forårsmenu med skønne toner.

Torsdag den 4. maj kan brugere og andre gæster på Herning Bibliotek få toner med på vejen hjem, når Carl Nielsen serveres som fyraftensmusik.

Turneen rundes af fredag den 5. maj, hvor Plexus Idom-Råsted fejrer dansk forår med mulighed for god mad og hyggeligt samvær før koncerten.