GrowOP!-festivalen, som Operaen i Midten blandt andet stod bag, modtager P2s pris for årets nyskabelse.

 

Musik og sang fra Operaen i Midtens ganske nye forestilling ”Snehvide” opføres i DRs koncerthus fredag den 19. januar. Det sker som en markering af, at Danmarks første operafestival for børn og unge modtager P2-prisen for årets nyskabelse.

Premieren på Snehvide var det festlige punktum for hele festivalen, der i to uger præsenterede forestillinger, workshops og andre aktiviteter for babyer, børn og unge hen over en stor del af region Midt og som en del af Aarhus 2017, Europæisk Kulturhovedstad.

Birgitte Holt Nielsen, der er børneoperaproducent på Den Jyske Opera, har fået ideen til festivalen, men festivalen fik ben at gå på i et samarbejde med Figura Ensemble, Børnekulturhuset i Aarhus og så Operaen i Midten.

” At få lige præcis denne fine pris er en stor anerkendelse af ideen om at skabe Danmarks første store operafestival for børn – en ide som opstod i mit operahjerte for over 5 år siden. Det har været en fantastisk proces at udvikle projektet sammen med gode partnere og endelig at kunne realisere det på en måde, som beviste at opera virkelig kan noget særligt sammen med sit publikum – de allermindste såvel som unge og voksne,” siger Birgitte Holt Nielsen.

På Operaen i Midtens hjemmebane var blandt andet operaen ”Er Gud Hjemme?” på plakaten i alle de fire kommuner Herning, Holstebro, Struer og Ikast-Brande.

I Ikast var der babyopera fra engelske Spitalfields Music og workshop for voksne der arbejder med børn. I Herning blev festivalen åbnet med en ganske særlig opførelse af New Beginnings på Herning Bibliotek med unge sangere fra både England og Danmark, mens byen også lagde rammer til verdenspremieren på Snehvide i MCH Herning Kongrescenter.

Holstebro fik også Snehvide at se, men også både den franske forestilling ”Helt Nyt” for de mindste, Den Jyske Operas ”Hug en hæl og klip en tå” og Teater Zebus ”Min far og Vrede Mand” blev opført forskellige steder i byen. Festivalen bød også operamorgensang for børnehavebørn.

”Hug en hæl og klip en tå” blev også opført for hele familien i Struer.

”Vi mener at opera er for alle, og vi har efterhånden en del år satset kraftigt på opera for børn og unge. Derfor bliver jeg endnu mere glad og stolt når festivalen på denne måde anerkendes. Forrige år modtog vi kultur- og undervisningsministeriernes fælles Springfrøpris for vores arbejde med at bruge klassisk musikdramatik i skolen, så nu er der to priser der markerer og værdsætter det arbejder vi lægger i at udbrede operaen og vise, hvad kunstarten også kan,” siger Flemming Vistisen, operachef i Operaen i Midten.

growOP! logo

Se DRs meddelelse om prisen her

https://www.dr.dk/presse/p2-er-klar-med-tre-nye-prismodtagere