Med bidrag fra COVID-19 puljen ”Sammen om kunsten ” under Statens Kunstfond, RegionMidtjyllands udviklingspulje og Nationalbankens Jubilæums fond, er det muligt at realisere prototypen for fremtidens pandemi scene Black Circle, hvor man kommer tæt på kunsten.

Black Circle er en cirkulær Covid-19 sikker scene, som nu sættes i gang. Emilie Lund fra Eluda Dance Co. har sammen med arkitekt MAA Humberto Baeza søgt en løsning på, hvordan man kan samles om live oplevelser trods corona.

I scenerummet Black Circle kan du se live-koncerter og scenekunst, uden at skulle tænke på smitterisiko. Du køber adgang til din egen kabine online. Der er kabiner til 2 eller 5 personer. Fra den private kabine kan du se scenen og de øvrige publikummer igennem plexiglas vægge. Hver kabine har sin egen individuelle indgang. Alle forestillinger i Black Circle varer max 40 min.

Bag scenen står et konsortium, som foruden initiativtagerne består af Nordisk Teater Laboratorium, Black Box Dance Company, Operaen i Midten, Dansk Talentakademi, Teater Fluks og Hakkehuset.

Her foruden er der aftalt en række kunstneriske samarbejder med Ensemble MidtVest, scenekunstneren Jon Stage og poeten Daniel Boysen. Sammen afprøver og udvikler alle involverede scenens potentiale. Konsortiet spænder over genrer fra opera til contemporary dans, så publikum bliver præsenteret for en stor variation af kunstnerisk indhold på scenen.

Det forventes, at de første publikummer inviteres indenfor i marts måned. Scenen bliver i første omgang opstillet ved Odin Teatret i Holstebro, hvor Nordisk Teater Laboratorium er medvært og co-producent i første sæson. Herefter kan scenen flyttes og besøge andre institutioner og byer.

Scenen bygges som en træstruktur, der kan adskilles i moduler og flyttes. Tagkonstruktionen som former en stjerne over scenen i midten af pavillonen, vil trække linjer mellem det adskilte publikum og underbygge den fælles oplevelse, trods adskillelse. Scenen er udviklet og opføres i samarbejde med Nikolaj Kirk fra Hjerl Hede og arkitekt Marius Costan og er herforuden støttet af Slagteriet Holstebro.

I Black Circle vil vi eksperimentere med scenerummet, og det kunstneriske udtryk som scenen er ramme for. Det er vores synspunkt at udsatte brugergrupper altid skal kunne komme til live scenekunst oplevelser.

”Jeg glæder mig utrolig meget til, at vi får bygget og afprøvet scenen. Black Circle skal på kort sigt give publikum mulighed for at opleve live scenekunst i Corona trygge omgivelser – og vi håber med de mange indgange og individuelle kabiner at kunne tiltrække målgrupper, der føler sig udsatte sundhedsmæssigt eller socialt, så scenekunsten gøres tilgængelig for flest muligt i samfundet. Der er ingen tvivl om behovet for scenen, og velviljen over for projektet er fantastisk. Allerede det, at vi er 9 kulturinstitutioner og kunstnere, som på tværs af genrer samarbejder om scenen er utrolig værdifuldt”. (Emilie Lund, initiativtager, Eluda Dance Co.)

Yderligere oplysninger
Emilie Lund
Eluda Dance Co
Tlf: + 49 1788944542

Mail: eludadanceco@outlook.com
Blackcircle@outlook.com
Hjemmeside: www.blackcirclestage.com