Hvis du ikke allerede har fået vores nyhedsbrev ind i mailboksen, er det enten fordi du simpelthen ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, eller ikke har valgt at krydse af i bekræftelsen du har modtaget, hvis du tidligere stod på listen. Herunder kan du læse, hvad du er gået glip af. Hvis du vil have nyhederne serveret i din ind-bakke kan du melde dig til via kontaktfanen.

Ouverture
Så er det blevet sæson for teater igen, men også for indvielser, undervisning og debat. Operaen i Midten er til stede ved indvielsen af Hjertet i Ikast og ved indvielsen af Holstebro-motorvejen. Vi sender kunstnere ud til en uge med musikdramatik og naturvidenskab på Ulfborg Skole og vi samarbejder om konkurrencer. Der er gang i den. Læs mere herunder og glæd dig.

 

På plakaten
Der er flere måneder til den 27. oktober, men allerede nu kan du vinde billetter til premieren på vores opførelse af operaen Kærlighed Unlimited over Blichers Hosekræmmeren. Men du skal skynde dig. Vi har i samarbejde med Vejfest i Vest lavet en konkurrence der kører på facebook i denne uge. Klik dig ind på siden, der handler om indvielsen af Holstebro-motorvejen og fortæl hvem du vil have med til operapremiere. Så kan du være den heldige vinder af to billetter til premieren den 27. oktober på Knudsens i Holstebro. Find konkurrencen her

 

På vej
Lige inden hele landet gik på sommerferie bevilgede Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune 40.000 kr til gennemførelsen af endnu en Write A Science Opera Præsentation (WASOP) på Ulfborg Skole. De penge har sikret at vi om en måned kan sende fire dygtige kunstnere ud på Ulfborg Skole, hvor de i samarbejde med naturfagslærerne vil arbejde med eleverne i 8. klasse, så de i løbet af en uge kan skabe musikdramatiske præsentationer af naturfaglige emner. Sidst vi var på skolen var begejstringen stor, både hos lærere og elever og efterfølgende blev arbejdet belønnet med Springfrøprisen, der uddeles af undervisnings- og kulturministerierne i fællesskab. Ligesom sidst er det instruktør Pernille Elimar, der er projektleder på forløbet.

 

Ekko
I juni var den portugisiske kunstner og forsker Paulo Rodriques på besøg. Som et slag med halen efter den første store GrowOP-festival sidste år, gennemførte han workshops i både Aarhus og Holstebro. I Holstebro blev 14 pædagogstuderende og en flok uddannede pædagoger begejstret over mødet med Paulo, der blandt andet viste dem, hvor lidt der skal til for at bringe musik ind i arbejdet med selv helt små børn.
”Jeg kan sagtens se, at jeg kan bruge det her i min hverdag”, udtalte pædagog Anita Lundorf Nørgaard til Dagbladet Holstebro.
En anden deltager, dagplejekonsulent Belinda Husted Sund-Mørch var også begejstret. Se et interview med hende her.

 

Udsyn
Det årlige Kulturmøde løber af stablen i Nykøbing Mors i weekenden. Temaet i år er at bygge bro, og her kan vi – også – være med. Vi bygger bro mellem teatre, når vi samproducerer La Bohème næste år med Den Fynske Opera og Teatret Undergrunden. Vi bygger bro til andre institutioner når vi tager ud på skoler og finder ud af, hvordan scenekunstnere kan bidrage til undervisning og læring. Vi bygger bro til andre kulturinstitutioner, når vi for eksempel opfører Hosekræmmeren på Tekstilmuseet i Herning. Vi lægger opførelsen, så publikum kan gå direkte fra et besøg på museet og ind i operaens verden.
Alt det og meget mere er til debat på Kulturmødet og mon ikke du kan finde Operaen i Midtens medarbejdere som deltagere i debatten her og der.